I oroliga tider har trygghet än större betydelse

I dessa oroliga tider har trygghet än större betydelse. Ditt medlemskap i a-kassan ger dig en grundläggande ekonomisk trygghet. Men med anledning av den allvarliga situation som uppstått på den svenska arbetsmarknaden till följd av coronaviruset kan det vara bra att se över din ekonomiska situation.

Det kan vara bra att vara medveten om att a-kassan skyddar 80% av din lön upp till 25 025 kr (fram till årsskiftet är detta tillfälligt höjt till 33 000 kr). Facket har en inkomstförsäkring som kan ge dig 80% av HELA din inkomst i 100 dagar om du blir arbetslös.

Läs mer om inkomstförsäkringen

 

Få möjlighet att prova på Jobbkollen kostnadsfritt
Elektrikerförbundet har medlemsförmånen Jobbkollen som samlar alla lediga jobb som du kan söka digitalt inom elbranschen på ett och samma ställe. På grund av krisen på den svenska arbetsmarknaden till följd av coronaviruset kan många även inom vår bransch bli av med jobbet. Därför har vi kommit överens med Elektrikerförbundet om ett erbjudande till dig som är med i a-kassan men ännu inte är medlem i facket.

Nu kan du som inte redan är medlem få möjlighet att prova på Jobbkollen. För att testa tjänsten kostnadsfritt året ut (2020-12-31) är allt du behöver göra att ge ditt medgivande till att någon från Elektrikerförbundet får ringa dig och berätta mer om facket. Gå in på www.sef.se/medgivande för att utnyttja erbjudandet.

Läs mer om Jobbkollen

Uppdaterad: