Frågor och svar

Välj kategori

Medlemskap

Medlemsavgift

 • För närvarande kostar det 140 kronor per månad. Avgiften är densamma för alla medlemmar, oavsett sysselsättning.

 • Avgiftsavier skickas per post till medlemmarna. Som alternativ till avgiftsavier per post kan du som medlem välja att betala dina avgifter via autogiro eller e-faktura.

  Kontakta oss om du har frågor om de olika sätten att betala sin avgift.

 • Har du ingen avi är det inget problem. Avgiften är 140 kronor per månad och betalas till bankgironummer 5259-3118. Det går bra att betala för flera månader på samma gång. Vi placerar pengarna så att den äldsta avin blir betald först. 

  Logga in till Mitt medlemskap för att se vilket OCR-nummer du har.

   

 • En e-faktura är en elektronisk faktura som kommer direkt till din internetbank. När du betalar den är betalningsdatum, belopp och OCR-nummer redan ifyllt. Du anmäler att du vill ha e-faktura när du är uppkopplad mot din internetbank.

  Gå in på anmälningssidan för e-faktura på din internetbank. Sök på vårt organisationsnummer, 802005-4758, eller "Elektrikernas a-kassa" och fyll i de uppgifter som efterfrågas. Det kostar inget att använda e-faktura.

  Om du ångrar dig kan du enkelt avaktivera e-faktura via din internetbank.

  Tänk på att du inte kan ansöka om att få betala med e-faktura för någon annan än dig själv. Du som anmäler dig till tjänsten e-faktura måste alltså vara densamma som är medlem i Elektrikernas a-kassa.

   

 • Du kan anmäla att du vill ha autogirodragning av medlemsavgiften på din internetbank eller som inloggad på Mitt medlemskap.

   

 • Avgiftsavier skickas per post i mitten av varje månad. Om du har missat en betalning kommer även den avgiften på avin.

  Som alternativ till avgiftsavier per post kan du som medlem välja att betala dina avgifter via autogiro eller e-faktura.