Medlemsavgift

Det kostar för närvarande 140 kronor per månad att vara medlem i vår a-kassa.

Du kan själv välja hur du vill betala din avgift - antingen med avi som skickas hem till dig, via autogiro eller med e-faktura. Tänk på att betala i tid för att inte riskera att ditt medlemskap upphör.

Autogiro

Autogiro är det enklaste och allra säkraste sättet att betala avgiften på. Med autogiro dras rätt belopp vid rätt tidpunkt från ditt konto, och du slipper hålla reda på räkningar och förfallodagar. Du anmäler dig till autogiro via din internetbank.

Observera att autogiroavdrag endast kan göras från ditt eget konto.

E-faktura

Du kan även använda e-faktura för att betala din medlemsavgift. En e-faktura är en elektronisk faktura som kommer direkt till din internetbank. Du betalar den som vanligt i din internetbank, men skillnaden är att avin ligger där redan från början, ifylld och klar att godkännas. Du slipper fylla i förfallodatum, belopp och OCR-nummer.

E-faktura är ett alternativ för dig som inte vill att medlemsavgiften ska dras från ditt konto via autogiro. Eftersom du plockar upp avin via din internetbank riskerar du inte missa betalningen för att den skickats till fel postadress. Dessutom bidrar du till minskat slöseri med papper och transporter.

Du anmäler att du vill betala med e-faktura via din internetbank, när du är inloggad. Hör av dig till din bank om du är osäker på hur man gör, eller besök din banks hemsida för information om e-faktura.

Betalning med avi

I mitten av månaden skickas inbetalningsavin hem till den adress där du är folkbokförd. Den gäller för innevarande månad. Om du är sen med en betalning kommer även den att finnas med på avin. Medlemsavgiften för respektive månad ska vara inbetald senast den sista i varje månad.

Tänk på att meddela din nya adress till oss om du flyttar!

Avier skickas till Kivra

Om du är registrerat hos Kivra får du dina fakturor till din digitala brevlåda i Kivra, istället för på papper.

Betala utan avi

Har du ingen avi är det inget problem. Avgiften är 140 kronor per månad och betalas till bankgironummer 5259-3118. Det går bra att betala för flera månader på samma gång. Vi placerar pengarna så att den äldsta avin blir betald först. Logga in på Mitt medlemskap för att se ditt OCR-nummer.

Betala i tid

Att betala avgiften i tid är en förutsättning för att du ska garanteras ett sammanhängande medlemskap. Medlemskapet upphör om det finns tre helt eller delvis obetalda medlemsavgifter vid ett månadsskifte. Du är skyldig att betala avgift för de månader som du har varit medlem även om ditt medlemskap har upphört.

Vår styrelse får besluta att du får fortsätta att vara medlem även om du inte har betalat medlemsavgiften i tid om det finns särskilda skäl för det. Bestämmelsen tillämpas restriktivt, eftersom det alltid är du som medlem som ansvarar för att medlemsavgiften betalas i tid.

Om du är osäker på om du betalat alla dina avgifter bör du kontakta oss så snart som möjligt. Logga in på Mitt medlemskap eller ring. Du når oss på telefon 0771-469 100.

Har du åkt ur a-kassan? Ansök om nytt medlemskap omedelbart!

Om du har blivit av med ditt medlemskap hos oss till följd av bristande betalning ska du direkt (senast månaden efter utträdet) skicka in en ny ansökan om medlemskap. Om du gör det kan du få ett sammanhängande medlemskap. Förutsättningen är att du arbetar eller att du arbetade inom vårt verksamhetsområde när du senast arbetade.

Granskad:
Kategorier: